Tinkercad introductie

Snel aan de slag met de lessen van Tinkercad, met deze Nederlandse vertaling.

Tinkercad introductie in het nederlands

SolidWorks

Op deze pagina vind u leuke opdrachtkaarten die u kunt gebruiken om leerlingen met SolidWorks aan de slag te laten gaan.

SolidWorks is een ‘echt’ 3D ontwerp pakket, dat bedrijven ook gebruiken om producten te ontwerpen. Dat is ook de reden waarvoor wij kiezen voor SolidWorks: in het begin is het misschien een beetje lastig te doorgronden, maar je leert wel op een goede manier 3D ontwerpen.  Door deze werkbladen te volgen is het mogelijk om steeds een stapje verder te komen in het pakket.

Op deze website vind je ook PDF die bedoeld zijn voor lager en middelbaar technisch onderwijs leerlingen: http://www.3dleerlijn.nl/solidworks-leren-gebruiken/

Deze PDF’s zijn iets meer gericht op draaien in metaal en wat minder op 3D printen, maar vormen een goede basis voor het gebruik van SolidWorks. Probeer vooral PDF 1 en 2 helemaal af te ronden.

De opdrachtkaarten die hier onder staan kan je daarna doen.

SolidWorks Tutorial – armband 

SolidWorks Tutorial – letters (STL en SLD part zip bestand: letters)

SolidWorks Tutorial – stempelroller

SolidWorks Tutorial – windmolen (curve bestand) Dit ontwerp (STL en Solidwork files) is te downloaden via Youmagine. Er is nog een ander mooi en aanpasbaar ontwerp te vinden op Thingiverse.

 

     ScreenHunter_70 Jun. 30 09.35       ScreenHunter_64 Jun. 10 14.51